Chocolade Pistache biscotti

Chocolade Pistache biscotti

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 175 g Droste chocoladepastilles puur
  • 75 g roomboter
  • 1 ei
  • 75 g pistachenoten ongezouten
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 75 g suiker
  • 50 g griesmeel
  • 2 theelepel citroen potje
  • 1,5 el Cognac of Vieux
  • 4 el poedersuiker

Instructies

  • Breng een bodempje water aan de kook.
  • Breek de chocolade boven een kleine steelpan in stukjes en voeg 50 g boter toe.
  • Hang de steelpan in de stoom van de pan met kokend water.
  • De chocolade al roerend laten smelten en door de boter roeren.
  • Neem het chocolademengsel van het vuur en laat het iets afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet de bakplaat in met de rest van de boter.
  • Klop het ei los.
  • Hak de pistachenoten grof.
  • Zeef de bakmeel en bakpoeder boven een kom.
  • Voeg suiker, griesmeel, citroenrasp, Cognac of Vieux, ei, pistachenoten en de afgekoelde chocolade toe.
  • Meng het geheel door elkaar tot een zacht deeg.
  • Verdeel het deeg in 24 balletjes.
  • Druk de balletjes plat en leg ze op de bakplaat..
  • Ca. 25 min in de oven laten bakken, tot ze stevig aanvoelen.
  • Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Strooi de poedersuiker over de biscotti.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Koek