Chocolade verleiding

Porties: 12 punten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram zachte boter + boter om in te vetten
  • 150 gram bloem + bloem om te bestuiven
  • 300 gram suiker
  • 6 middelgrote eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • zout
  • 3 eetlepels frambozenjam
  • 1 dl slagroom
  • 150 gram pure chocolade
  • 200 gram kleine aardbeien
  • poedersuiker

Instructies

  • Vet de taartvorm in met boter en bestuif hem dun met bloem.
  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Klop de boter, met de suiker in ± 7 minuten lichtgeel en romig.
  • Klop de eieren er stuk voor stuk door; voeg het volgende ei pas toe, als het vorige helemaal is opgenomen.
  • Zeef de bloem met het zelfrijzend bakmeel en een mespunt zout en spatel het voorzichtig door het botermengsel.
  • Doe het beslag over in de taartvorm en bak de taart in de voorverwarmde oven in ± 1 1/2 uur goudbruin en gaar.
  • Laat de taart in de vorm enkele minuten afkoelen, verwijder de vorm en laat de taart op een taartrooster verder afkoelen.
  • Verwarm de jam met 2 eetlepels water en wrijf het door een zeef.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Snijd de taart in 3 lagen, bestrijk de onderste 2 lagen met de jam en de slagroom en leg de 3 lagen weer op elkaar.
  • Breek de chocolade boven een klein pannetje in stukjes, zet het pannetje in
  • een iets grotere pan met kokend water en laat de chocolade al roerend
  • smelten.
  • Strijk 3 eetlepels chocolade op een glazen snijplank uit en laat het iets opstijven.
  • Schenk de rest van de chocolade over de taart, strijk het glad en laat de chocolade hard worden.
  • Maak de aardbeien schoon.
  • Schraap met een mes krullen chocolade van de chocolade op de snijplank.
  • Verdeel de aardbeien in een bergje over het midden van de taart, garneer met de chocoladekrullen en bestuif met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade