Chocoladecake van Janneke

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gr poedersuiker
  • 6 eieren
  • 50 gr bittere chocolade reep
  • 2 el melk
  • 1 el cacao
  • 100 gr walnoten
  • 80 g paneermeel
  • 2 el geraspte kokos

glazuur:

  • 100 gr poedersuiker
  • 2 el heet water
  • 15 gr cacao

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).
  • Scheid eiwit en dooiers.
  • Sla de dooiers met de poedersuiker schuimig.
  • Rasp de chocolade, doe het in de melk en laat het op zéér laag vuur smelten.
  • Klop het, nadat het wat afgekoeld is, met de cacao door het eigeel.
  • Hak de walnoten, vermeng ze met paneermeel en doe dit bij het chocolademengsel.
  • Sla de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het beslag.
  • Giet het in een ingevette en met iets paneermeel bestrooide cakevorm en bak de cake 40-50 minuten.
  • Nadat de cake afgekoeld is met chocoladeglazuur bestrijken en bestrooien met geraspte kokos.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Chocolade / Noten