Chocoladecrème

AllerHande 15 2004
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g extra bittere chocolade
  • 125 ml slagroom
  • 2 eierdooiers
  • 1 eetlepel(s) poedersuiker
  • 1 eetlepel(s) crème de cacao slijter
  • 4 chocoladesticks

Instructies

  • Chocolade in stukjes breken boven hittebestendige kleine kom.
  • Kom in pan met kokend water hangen (bodem van kom mag die van pan niet raken).
  • Chocolade langzaam laten smelten, af en toe roeren.
  • In steelpan slagroom aan de kook brengen.
  • Vuur laag zetten.
  • Dooiers met scheutje warme room in kom losroeren.
  • Dooiermengsel in steelpan schenken en met houten lepel door slagroom roeren.
  • Mengsel al roerend zachtjes verwarmen, tot room gaat binden (mengsel 'hangt' dan aan bolle kant van lepel, een erin getrokken streep blijft zichtbaar).
  • Pan onmiddellijk van vuur nemen.
  • Gesmolten chocolade door roommengsel scheppen.
  • Poedersuiker en likeur erdoor roeren.
  • Chocolademengsel in koffiekopjes schenken en laten afkoelen.
  • Afgedekt in koelkast zetten.
  • Kopjes chocoladecrème minstens halfuur voor serveren uit koelkast nemen.
  • Chocoladesticks erin steken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Ook andere likeuren smaken lekker in dit recept. Maak de chocoladecrème bijvoorbeeld met sinaasappel-, koffie- of amandellikeur, of roer er kirsch door.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Dessert / Nagerecht