Chocoladecrème
AllerHande 15 2004
Ingrediënten
- 100 g extra bittere chocolade
- 125 ml slagroom
- 2 eierdooiers
- 1 eetlepel(s) poedersuiker
- 1 eetlepel(s) crème de cacao slijter
- 4 chocoladesticks
Instructies
- Chocolade in stukjes breken boven hittebestendige kleine kom.
- Kom in pan met kokend water hangen (bodem van kom mag die van pan niet raken).
- Chocolade langzaam laten smelten, af en toe roeren.
- In steelpan slagroom aan de kook brengen.
- Vuur laag zetten.
- Dooiers met scheutje warme room in kom losroeren.
- Dooiermengsel in steelpan schenken en met houten lepel door slagroom roeren.
- Mengsel al roerend zachtjes verwarmen, tot room gaat binden (mengsel 'hangt' dan aan bolle kant van lepel, een erin getrokken streep blijft zichtbaar).
- Pan onmiddellijk van vuur nemen.
- Gesmolten chocolade door roommengsel scheppen.
- Poedersuiker en likeur erdoor roeren.
- Chocolademengsel in koffiekopjes schenken en laten afkoelen.
- Afgedekt in koelkast zetten.
- Kopjes chocoladecrème minstens halfuur voor serveren uit koelkast nemen.
- Chocoladesticks erin steken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ook andere likeuren smaken lekker in dit recept. Maak de chocoladecrème bijvoorbeeld met sinaasappel-, koffie- of amandellikeur, of roer er kirsch door.