Chocolademousse van Astrid Veltman

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gr pure chocolade Côte d'Or
  • 50 gr boter
  • 3 eiwitten
  • 2 dl slagroom
  • 2 eetlepels suiker

Instructies

  • Breek de chocolade in stukken en laat ze met 4 eetlepels water in een kom of pannetje au bain-marie smelten.
  • Voeg de boter toe, roer tot een mooie gladde massa ontstaat en laat deze iets bekoelen.
  • Klop de eiwitten goed stijf en zet ook die in de koelkast.
  • Klop de eidooiers met de suiker op tot ze wit en schuimig zijn en schep daar de chocolademassa door.
  • Schep eerst de eiwitten in een grote kom, daarop de room en vervolgens de chocolademassa.
  • Spatel alles goed onder elkaar en laat dit in de koelkast ± 3 uur afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Dessert / Nagerecht
Land van herkomst België