Chocolademousse met abrikozensalsa

AllerHande januari 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g gewelde abrikozen bakje à 200 g
  • dl vruchtendrank abrikoos/-sinaasappel pak à 1 l
  • 1 vanillestokje
  • 2 eetlepel(s) oranje marmelade
  • 1 beker chocolademousse 500 ml
  • 12 Chonelly biscuits walnoot-butterscotch pak à 150 g

Instructies

  • Abrikozen in dunne reepjes snijden.
  • In steelpan vruchtendrank met abrikozen en vanillestokje aan de kook brengen.
  • Sap ca. 15 minuten laten inkoken.
  • Vanillestokje uit pan nemen, abrikozen afgieten.
  • Vanillestokje in lengte opensnijden, met punt van mes merg eruit schrapen.
  • Marmelade en vanillemerg door abrikozen roeren.
  • Abrikozensalsa laten afkoelen.
  • Met behulp van twee natte eetlepels ovale bolletjes vormen van chocolademousse.
  • Op vier borden elk 3 bolletjes chocolademousse scheppen.
  • Garneren met abrikozensalsa en Chonelly biscuitjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Dessert / Fruit / Nagerecht