Chocolademousse met abrikozensalsa
AllerHande januari 2003
Ingrediënten
- 100 g gewelde abrikozen bakje à 200 g
- 1½ dl vruchtendrank abrikoos/-sinaasappel pak à 1 l
- 1 vanillestokje
- 2 eetlepel(s) oranje marmelade
- 1 beker chocolademousse 500 ml
- 12 Chonelly biscuits walnoot-butterscotch pak à 150 g
Instructies
- Abrikozen in dunne reepjes snijden.
- In steelpan vruchtendrank met abrikozen en vanillestokje aan de kook brengen.
- Sap ca. 15 minuten laten inkoken.
- Vanillestokje uit pan nemen, abrikozen afgieten.
- Vanillestokje in lengte opensnijden, met punt van mes merg eruit schrapen.
- Marmelade en vanillemerg door abrikozen roeren.
- Abrikozensalsa laten afkoelen.
- Met behulp van twee natte eetlepels ovale bolletjes vormen van chocolademousse.
- Op vier borden elk 3 bolletjes chocolademousse scheppen.
- Garneren met abrikozensalsa en Chonelly biscuitjes.