Chocolademousse met sinaasappelcompote
AllerHande oktober 2002
Ingrediënten
- 2 handsinaasappels bijv. navelsinaasappels
- 1 perssinaasappel
- 2 eetlepel(s) suiker
- 2 eetlepel(s) sinaasappellikeur slijter
- 2 bakken chocolademousse à 500 ml
Instructies
- Handsinaasappels dik schillen, partjes tussen de vliezen uit snijden.
- Perssinaasappel schoonboenen, schil fijn raspen.
- Sinaasappel uitpersen.
- In pannetje partjes samen met sinaasappelsap, suiker en eventueel sinaasappellikeur zachtjes aan de kook brengen.
- Vuur lager zetten en ca. 10 minuten laten sudderen tot mengsel stroperig is.
- Regelmatig doorroeren.
- Sinaasappelcompote laten afkoelen.
- Chocolademousse over zes schaaltjes of coupes verdelen, beetje compote erop scheppen en opdienen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Kumquats zijn niet altijd verkrijgbaar, maar maken dit dessert wel extra decoratief.