Chocolademousse met sinaasappelcompote

AllerHande oktober 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 handsinaasappels bijv. navelsinaasappels
  • 1 perssinaasappel
  • 2 eetlepel(s) suiker
  • 2 eetlepel(s) sinaasappellikeur slijter
  • 2 bakken chocolademousse à 500 ml

Instructies

  • Handsinaasappels dik schillen, partjes tussen de vliezen uit snijden.
  • Perssinaasappel schoonboenen, schil fijn raspen.
  • Sinaasappel uitpersen.
  • In pannetje partjes samen met sinaasappelsap, suiker en eventueel sinaasappellikeur zachtjes aan de kook brengen.
  • Vuur lager zetten en ca. 10 minuten laten sudderen tot mengsel stroperig is.
  • Regelmatig doorroeren.
  • Sinaasappelcompote laten afkoelen.
  • Chocolademousse over zes schaaltjes of coupes verdelen, beetje compote erop scheppen en opdienen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Kumquats zijn niet altijd verkrijgbaar, maar maken dit dessert wel extra decoratief.

Variatietip:

Gebruik in plaats van sinaasappel 100 gram in dunne plakjes gesneden kumquats en het sap van 1 perssinaasappel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Dessert / Nagerecht