Chocolademoussetaart met sinaasappel van Astrid Veltman

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 200 gram bloem
  • zout
  • 65 gram witte basterdsuiker
  • 135 gram koude boter

Voor de chocolademousse:

  • 200 gram pure chocolade in stukjes
  • 1 ½ dl volle melk
  • 2 dl slagroom
  • 40 gram suiker

Voor de garnering:

  • 5 sinaasappels
  • een zandtaartvorm van 20 cm doorsnee
  • bakpapier
  • een steunvulling

Instructies

Deeg:

  • Zeef de bloem, het zout en de basterdsuiker boven een kom.
  • Snijd de boter met 2 messen door de bloem tot hij fijn is verdeeld en kneed het snel tot een soepel deeg.
  • Leg het deeg in plasticfolie 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Rol het deeg uit en bekleed er de taartvorm mee.
  • Bedek het deeg met het stuk bakpapier en verdeel de steunvulling over.
  • Bak het deeg 6 minuten in het midden van de oven.
  • Verwijder het papier en de vulling, prik gaatjes in het gebak en bak de bodem in nog 8-10 minuten lichtbruin en haar.
  • Stort de bodem op een taartrooster en laat hem afkoelen.

Mousse:

  • Laat de chocolade met de melk in een kom boven een pan met heet water (au bain-marie) al roerend smelten.
  • Laat het mengsel afkoelen tot dik vloeibaar.
  • Klop de slagroom met de suiker stijf en schep die in 3 porties door het chocolademengsel.
  • Zet de chocolademousse 1 uur in de koelkast.

Garnering:

  • Schil de sinaasappels dik tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
  • Strijk de chocolademousse over de taartbodem uit en verdeel er de partjes sinaasappel over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart