Chocoladepudding van Boodschappen
Boodschappen 10-2006
Ingrediënten
- 50 g cacaopoeder
- 75 g maïzena
- 1 l melk Melkan
- 100 g suiker
- 1 slagroomspuit Melkan
- 50 g dunne chocolade flikken
Instructies
- Doe de cacao en maïzena in een kom en roer door elkaar.
- Roer ongeveer 6 eetlepels melk door dit mengsel en zorg dat het een glad, dik papje zonder klontjes wordt.
- Roer dan de suiker erdoor.
- Spoel een puddingvorm met een inhoud van minstens 1 l om met koud water.
- Giet de melk in een flinke steelpan en breng aan de kook.
- Roer dan bij beetjes tegelijk (blijven roeren) het cacao-maïzena-suikermengsel door de melk.
- Temper de hittebron en laat de (chocolade)melk ongeveer 4 minuten zachtjes koken.
- Blijf roeren.
- Het mengsel wordt steeds dikker.
- Giet het puddingmengsel in de vochtige puddingvorm.
- Laat de pudding koud worden.
- Zet de dan stijf geworden pudding eventueel in de koelkast.
- Leg een bord of schaal op de vorm en draai de vorm in één keer om.
- Laat de pudding voorzichtig uit de vorm op de schaal glijden.
- Versier de pudding met behulp van een slagroomspuit.
- Steek chocolaatjes in de toefjes slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
De chocoladepudding kan ook in verschillende kleine puddingvormpjes worden gemaakt. Spoel deze vormpjes eerst om met koud water.