Chocoladepuddinkjes met vanillesaus

Chocoladepuddinkjes met vanillesaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 40 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepel(s) cacaopoeder
  • ¾ theelepel koekkruiden
  • 45 g amandelpoeder*
  • 75 g boter op kamertemperatuur
  • 75 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei M
  • 1 eidooier M
  • 2 eetlepel(s) melk
  • 2 eetlepel(s) gembersnippers gekonfijte

Instructies

  • De bodem van de vormpjes met bakpapier bekleden.
  • Het bakmeel boven een kom zeven en het cacaopoeder, de koekkruiden en het amandelpoeder erdoor roeren.
  • De boter en de suiker met de mixer in een tweede kom kloppen tot het schuimig is en een lichte kleur heeft gekregen.
  • Het ei erdoor kloppen en vervolgens de eidooier met de melk.
  • Eerst het cacaomengsel in gedeelten en daarna de gembersnippers voorzichtig door het botermengsel spatelen. De vormpjes met het beslag vullen en afdekken met aluminiumfolie.
  • De puddinkjes in ca. 35 minuten op 175 °C en 100% stoom gaar bakken.
  • Vlak voor dat de baktijd is verstreken de puddinkjes met een houten prikker controleren of ze gaar zijn. De puddinkjes serveren met vanillesaus.

Amandelpoeder:

  • Maal in een keukenmachine met het sikkelmes 1 zakje amandelen (45 g).
  • Laat de machine draaien tot de amandelen tot poeder zijn vermalen.

Vanillesaus:

  • Breng voor een vanillesaus 350 ml volle melk met 1 in de lengte opengesneden vanillestokje in een steelpan aan de kook.
  • Schrap met de achterkant van een mes de zaadjes uit het vanillestokje en doe het zaad met het stokje terug in de melk.
  • Laat de melk afgedekt 30 minuten staan.
  • Verwijder het vanillestokje en roer 1 eidooier met 2 eetlepels suiker en 1 theelepel maïzena glad.
  • Giet wat van de warme melk al roerend bij het dooiermengsel.
  • Breng de vanillemelk al roerend aan de kook en voeg het dooiermengsel al roerend toe.
  • Neem de pan van het vuur zodra het mengsel is gebonden.
  • Roer de saus in een bak koud water koud.

Notities / Tips / Wijnadvies

hetelucht: 175 °C
stoompercentage: 100%
bereidingstijd: 35 minuten
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Dessert / Nagerecht