Chocoladesymfonie

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het biscuitdeeg:

  • 4 eieren
  • 120 gram suiker
  • 120 gram bloem

Voor de bavarois:

  • 100 gram bittere chocolade
  • 3 dl melk
  • 3 eieren
  • 130 gram suiker
  • 20 gram bloem
  • 1 blaadjes gelatine
  • 3 dl slagroom

Voor het ijs:

  • 200 gram pure chocolade
  • 3 ½ dl water
  • 150 gram suiker
  • 50 gram glucose

Voor de chocolademousse:

  • 200 gram witte chocolade
  • 100 gram suiker
  • 4 eiwitten
  • 2 ½ dl slagroom

Instructies

  • Splits voor het biscuitdeeg de eieren.
  • Klop de eidooiers met 100 gr suiker dik en luchtig.
  • Klop de eiwitten met 20 gr suiker stijf.
  • Spatel het eiwit door het dooiermengsel en schep hier luchtig de gezeefde bloem door.
  • Strijk het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat uit, bak de deegplak in een op 200°C voorverwarmde oven in 10 minuten gaar en laat hem afkoelen.
  • Snijd de deegplak in repen en bekleed daar 4 kleine ronde vormpjes mee.
  • Vul de bakjes met de chocoladebavarois.
  • Smelt voor de bavarois de chocolade in de melk en breng het geheel aan de kook.
  • Week de gelatine in ruim koud water.
  • Klop de eidooiers met de suiker schuimig en klop de bloem hierdoor.
  • Klop het dooiermengsel door de melk en laat het binden.
  • Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf, spatel die door de afgekoelde vla en laat het geheel door en door koud worden.
  • Los voor het ijs de suiker, de chocolade en de glucose in heet water op.
  • Laat het afkoelen en maak er met een ijsmachine ijs van.
  • Klop voor de chocolademousse de eiwitten met de suiker stijf.
  • Klop ook de slagroom stijf.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Spatel eerst de eiwitten en vervolgens de room door de chocolade en laat de mousse in de koelkast opstijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade