Chocoladetaart 2 van Astrid Veltman

Porties: 6 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gr pure chocolade
  • 3 eetlepels melk
  • 125 gr boter
  • 150 gr griessuiker
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 snufje zout

Om te glaceren:

  • 100 gr abrikozenjam
  • 125 gr pure chocolade
  • 50 gr room

Voor de schilfers:

  • 125 gr chocolade
  • 1 eetlepel olie
  • poedersuiker naar smaak

Instructies

  • Breek de chocolade in kleine stukjes en doe die in een pannetje.
  • Voeg er de melk en de in vlokjes verdeelde boter bij en laat in een lauwe bainmarie of in de microgolfoven zachtjes smelten ,in dat geval in een kom.
  • Neem de pan van het vuur en roer er één na één de eidooiers onder.
  • Doe er de suiker en de bloem bij en meng goed.
  • Klop de eiwitten met een snufje zout tot stevige sneeuw en schep die voorzichtig onder het chocolademengsel.
  • Giet het deeg in een springvorm van 22 cm diameter en bak de taart ± 1 uur in een op 200°C voorverwarmde oven.
  • Prik met een breinaald in het midden van de taart om te controleren of hij gaar is.
  • Stort de taart en laat hem op een rooster afkoelen.
  • Laat de abrikozenjam op een zacht vuur smelten, zeef hem en bestrijk de taart ermee met behulp van een spatel.
  • Laat om te glaceren de chocolade smelten zoals eerder aangeduid, voeg de room erbij en strijk dit met een spatel over de taart uit.
  • Laat om de chocoladeschilfers te maken, de rest van de chocolade met de olie smelten, giet dit in een dunne laag op een met olie bestreken plaat uit en laat in de koelkast hard worden.
  • Schaaf de hard geworden chocolade van de plaat en verdeel de schilfers over de taart.
  • Bestrooi naar smaak met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Taart
Land van herkomst België