Chocoladetaart Montezuma

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 7 eieren
  • 75 gram griessuiker
  • 100 gram bloem
  • 35 gram cacaopoeder
  • 100 gram fondant chocolade
  • 100 gram poedersuiker
  • 3 dl room

Instructies

  • Breek 5 eieren en splits ze.
  • Klop de eidooiers, samen met de 2 overgebleven eieren en de suiker tot een luchtig geheel.
  • Zeef de bloem en spatel die met het cacaopoeder door de eieren.
  • Vet een bakplaat in met boter, bedek hem met bakpapier en strijk er het biscuitbeslag over uit.
  • Bak de biscuit 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
  • Smelt de chocolade in 2 eetlepels water, voeg de poedersuiker en 3 eetlepels water toe en verwarm tot tegen het kookpunt.
  • Roer de chocoladepasta glad en laat hem volledig afkoelen.
  • Klop de room stijf en spatel hem door de chocolade.
  • Houd wat room apart voor de garnering.
  • Steek uit het biscuitgebak tweemaal 4 ringen van respectievelijk 9, 7, 5 en 3 cm.
  • Bouw van groot naar klein en aan elkaar geplakt met chocolademousse 2 piramides van het biscuitgebak.
  • Strijk de randen met behulp van een paletmes gelijkmatig met chocolademousse dicht tot er 2 gave kegels ontstaan.
  • Bestuif het geheel met cacaopoeder en zet de Montezumataarten op met een kantje versierde borden.
  • Halveer ze verticaal en serveer ze met een eetlepel ongezoete stijfgeklopte room.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Taart