Chocoladetaartje met Yoghurtijs en Bramen
Ingrediënten
- ½ chocoladecake
- 125 ml slagroom
- 2 eetlepels suiker
- 50 g extra pure chocolade 72% cacao
- 500 g bak yoghurtijs met bosvruchten
- 1 bakje bramen
Instructies
- Snijd de chocoladecake in dunne plakken en steek met behulp van een glas 8 rondjes uit (de rest wordt niet gebruikt).
- Klop de slagroom stijf met de suiker.
- Rasp de chocolade grof (eventueel met behulp van een keukenmachine) en schep deze door de slagroom.
- Leg op vier borden een cakerondje, gevolgd door een klein bolletje yoghurtijs.
- Bedek met nog een cakerondje en een bolletje yoghurtijs.
- Leg de bramen rondom de taartjes en garneer met de chocoladeroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti, vormt een mooie aanvulling op de rijke chocoladesmaak en het frisse van de yoghurtijs en zal de bramenaccenten sublimeren.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 5 g | Vet: 20 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 20 g