Chocoladetaartje met Yoghurtijs en Bramen

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ chocoladecake
  • 125 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 50 g extra pure chocolade 72% cacao
  • 500 g bak yoghurtijs met bosvruchten
  • 1 bakje bramen

Instructies

  • Snijd de chocoladecake in dunne plakken en steek met behulp van een glas 8 rondjes uit (de rest wordt niet gebruikt).
  • Klop de slagroom stijf met de suiker.
  • Rasp de chocolade grof (eventueel met behulp van een keukenmachine) en schep deze door de slagroom.
  • Leg op vier borden een cakerondje, gevolgd door een klein bolletje yoghurtijs.
  • Bedek met nog een cakerondje en een bolletje yoghurtijs.
  • Leg de bramen rondom de taartjes en garneer met de chocoladeroom.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti, vormt een mooie aanvulling op de rijke chocoladesmaak en het frisse van de yoghurtijs en zal de bramenaccenten sublimeren.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 5 g | Vet: 20 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Nagerecht / Taart
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch