Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 g bloem
- 50 g witte basterdsuiker
- 50 g cacaopoeder
- 150 g koude boter
- 1 ei
- 300 g pure chocolade in stukken
- 2 eetlepel(s) schenkstroop
- 500 ml slagroom
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 zakje hazelnoten geroosterde 65 g, grof gehakt
Instructies
- Bloem, basterdsuiker en 40 g cacao boven kom zeven.
- Boter met twee messen in bloem tot kleine blokjes snijden.
- Ei en mespunt zout toevoegen en snel tot soepel, samenhangend deeg kneden.
- Deeg afgedekt 1 uur in koelkast laten rusten.
- Oven voorverwarmen op 175 °C.
- Deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 30 cm doorsnede.
- Deeglap in vorm leggen en aandrukken, zodat bodem en wand ermee bekleed zijn.
- Vel bakpapier (groter dan vorm) op deeg leggen en laag steunvulling in vorm scheppen.
- Taartbodem in midden van oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken.
- Laatste 5 minuten bakpapier en steunvulling verwijderen.
- Bodem uit oven nemen en laten afkoelen.
- Chocolade, schenkstroop en 100 ml slagroom in pan op zeer laag vuur al roerend smelten.
- Laten afkoelen. Rest van slagroom met kaneel lobbig kloppen.
- Slagroom luchtig door afgekoelde chocoladeroom scheppen.
- Mengsel over deegbodem uitstrijken.
- Taart afgedekt 3 uur in koelkast zetten.
- Voor serveren rest van cacao boven taart zeven.
- Taart bestrooien met hazelnoten.
- Met warm, natgemaakt mes taart in punten snijden.