Chocoladetruffeltaart 2

AllerHande jubileumnummer 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 50 g cacaopoeder
  • 150 g koude boter
  • 1 ei
  • 300 g pure chocolade in stukken
  • 2 eetlepel(s) schenkstroop
  • 500 ml slagroom
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 zakje hazelnoten geroosterde 65 g, grof gehakt

Instructies

  • Bloem, basterdsuiker en 40 g cacao boven kom zeven.
  • Boter met twee messen in bloem tot kleine blokjes snijden.
  • Ei en mespunt zout toevoegen en snel tot soepel, samenhangend deeg kneden.
  • Deeg afgedekt 1 uur in koelkast laten rusten.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 30 cm doorsnede.
  • Deeglap in vorm leggen en aandrukken, zodat bodem en wand ermee bekleed zijn.
  • Vel bakpapier (groter dan vorm) op deeg leggen en laag steunvulling in vorm scheppen.
  • Taartbodem in midden van oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Laatste 5 minuten bakpapier en steunvulling verwijderen.
  • Bodem uit oven nemen en laten afkoelen.
  • Chocolade, schenkstroop en 100 ml slagroom in pan op zeer laag vuur al roerend smelten.
  • Laten afkoelen. Rest van slagroom met kaneel lobbig kloppen.
  • Slagroom luchtig door afgekoelde chocoladeroom scheppen.
  • Mengsel over deegbodem uitstrijken.
  • Taart afgedekt 3 uur in koelkast zetten.
  • Voor serveren rest van cacao boven taart zeven.
  • Taart bestrooien met hazelnoten.
  • Met warm, natgemaakt mes taart in punten snijden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Gebak / Taart