Chorizo Broodrondjes

Lekker als tapas bij een glaasje wijn of sherry.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 sneetjes bruin brood
  • 150 g chorizo
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • ¼ paprika fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Extra peterselie voor garnering

Instructies

  • Steek uit de 10 sneetjes bruin brood met een glas met een doorsnede van ca.
  • 5 cm steeds 2 rondjes.
  • Bestrijk de broodrondjes dun met olijfolie en rooster ze op een bakplaat onder een hete grill gedurende 2-3 minuten, keer ze halverwege.
  • Hak of snijd de chorizo heel fijn.
  • Meng de fijngehakte chorizo in een kom met de fijngehakte peterselie, de fijngehakte rode paprika en de olijfolie.
  • Verdeel het chorizomengsel over de broodrondjes en schuif ze ca.
  • 15 cm onder de hete grill.
  • Laat ze in 3-4 minuten knapperig bruin worden.
  • Garneer met een toefje peterselie.
  • Serveer de broodrondjes warm of koud.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze chorizo broodrondjes zijn heerlijk als tapas bij een glaasje wijn of sherry. Probeer een Spaanse rode wijn zoals een Tempranillo of een Rioja, hun fruitige en kruidige tonen zullen goed samengaan met de pittige smaak van de chorizo.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 10 g | Vet: 14 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Tapas
Land van herkomst Italië / Spanje