Chorizo met pimentos en brood

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 gram chorizo in plakjes van ruim ½ cm
  • 4 eetlepel(s) rode wijn
  • 2 pimentos ontvelde rode paprika's
  • 2 eetlepel(s) peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 focaccia of ciabatta in plakjes geroosterd onder de grill of in een tostiapparaat

Instructies

  • Leg de plakjes chorizo in een koekenpan (u hoeft de pan niet in te vetten) en bak ze lichtbruin.
  • Giet het vet eventueel af, blus af met de wijn en voeg de pimentos, de knoflook en de peterselie toe.
  • Bekleed een lage ovenschaal met folie dat over de zijkanten reikt.
  • Doe het chorizomengsel erin en sluit het folie af.
  • Bak dit 15 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven.
  • Beleg de plakjes brood met een plakje pittige kaas en schep het chorizomengsel erop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Tapas
Land van herkomst Spanje