Citroen-eiersaus

Citroen-eiersaus

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • sap van 1 citroen
  • 30 gram boter
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • ¼ liter vleesbouillon
  • 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselie

Instructies

  • Klop de eieren los met bet citroensap.
  • Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor en roer enkele minuten.
  • Giet langzaam bijna alle warme bouillon beetje bij beetje in de pan en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
  • Voeg de rest van de bouillon toe aan het eimengsel en klop dit door de gebonden saus, die nu niet meer mag koken.
  • Garneer met fijngehakte peterselie en plakjes Citroen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Giet deze warme saus over de gehaktballetjes of serveer deze er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Saus