Citroendrumsticks

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 drumsticks
  • zout
  • peper
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 1 eetlepel(s) citroen
  • 2 eetlepel(s) peterselie
  • enkele tabasco

Instructies

  • Kook de drumsticks in ruim water met zout 10 minuten voor, zodat het vlees ook van binnen goed gaar wordt en laat ze daarna 10 minuten afkoelen.
  • Roer een marinade van de olie, het citroensap en de citroenrasp en doe er daarna de peterselie, de tabasco en peper en zout bij.
  • Schenk de marinade over de drumsticks en laat ze minstens een half uur marineren.
  • Schep regelmatig om.
  • Steek de drumsticks met 3 stuks om en om aan 2 barbecuespiesen en rooster ze op de hete barbecue in ± 10 minuten goudbruin en gaar.
  • Bestrijk de kip tijdens het roosteren regelmatig met de marinade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Warme hapjes