Citroenkip

Porties: 4 Stuks
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 450 g kipfilet in dunne reepjes
  • 1 ei
  • 1 el maizena
  • 4 el olie
  • 100 ml kippenbouillon van tablet
  • 1 el sojasaus licht
  • el droge sherry
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 bosuitje in schuine ringetjes

Instructies

  • Citroen schoonboenen, schil fijn raspen en citroen uitpersen.
  • Ei splitsen en eiwit loskloppen.
  • In kom kip met losgeklopte eiwit, ½ eetlepel maizena, helft van citroenrasp en zout en peper naar smaak door elkaar scheppen en 10 minuten laten staan.
  • In wok olie verhitten en kip 5 minuten roerbakken.
  • In vergiet laten uitlekken.
  • In pan bouillon met 3 el citroensap, rest van citroenrasp, sojasaus, sherry en chilipoeder aan de kook brengen.
  • Op laag vuur 3 min. zachtjes laten koken.
  • Rest van ma´zena losroeren met 1 el water en al roerend aan saus toevoegen.
  • Blijven roeren tot saus licht gebonden is.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Bosuitjes en kip erdoor scheppen en alles op hoog vuur 2 minuten verwarmen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met witte rijst en roergebakken sugarsnaps.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 28 g | Vet: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Roerbakken / Wokken
Land van herkomst China