Civet de lièvre aux pruneaux

hazepeper met pruimen
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g kleine uitjes
  • 1 haas
  • 50 g boter
  • 250 g gedroogde pruimen
  • zout
  • peper
  • 1 glaasje cognac
  • 100 g mager gerookt spek
  • 1 fles rode wijn

Instructies

  • Snij de haas in stukken.
  • Schil de uitjes en snij ze in ringen.
  • Doe de haas in een kom, geef er de uien bij, schenk er de wijn en de cognac over en laat 12 uur marineren.
  • Ontpit de pruimen.
  • Laat deze 12 uur wellen in koud water.
  • Haal de stukken haas uit de marinade.
  • Snij het spek in kleine brunoise.
  • Smelt de boter in een pan, voeg de stukjes spek toe en sauteer deze even aan.
  • Voeg dan de stukken haas toe en sauteer deze bruin.
  • Geef er dan de marinade over, doe de deksel op de pan en laat 15 minuten koken.
  • Haal dan de haas uit de pan, passeer de marinade en houd de uien apart.
  • Doe de haas met de uien weer in de pan en geef er zout en peper over.
  • Giet de pruimen af en voeg deze bij de haas.
  • Voeg er dan de gepasseerde saus bij en laat op klein vuur 35 minuten zachtjes koken.
  • Geef de hazepeper in een voorverwarmde dienschaal en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees / Wild
Land van herkomst Frankrijk