Cocktail aux fruits de mer
cocktail met zeevruchten
Ingrediënten
Instructies
- Maak een courtbouillon.
- Maak hiertoe de ui schoon, snij ze in schijven en leg ze in een grote pan.
- Voeg twee glazen water er bij, wat laurier, tijm, peterseliestelen.
- Laat 20 minuten zachtjes koken.
- Zeef de courtbouillon.
- Maak de mosselen en kokkels schoon.
- Leg ze in de courtbouillon.
- Kook ze op hoog vuur onder af en toe schudden totdat de schelpen open zijn.
- Haal ze uit de courtbouillon.
- Haal de mosselen en kokel uit hun schelpen en laat ze afkoelen.
- Zeef het vocht en hou dit apart.
- Doe twee eetlepels tomatenpuree in een kom.
- Voeg de cognac erbij.
- Voeg dan langzaam onder flink kloppen zoals bij een mayonaise de slagroom toe.
- Voeg nog enkele lepels van het kookvocht toe.
- Geef er wat zout bij en overvloedig peper.
- De saus moet zeer homogeen zijn.
- Hak de peterselie fijn.
- Meng mosselen, kokkels, krabvlees em garnalen.
- Vul hiermee de coupes.
- Schenk er wat saus over en bestrooi met de gehakte peterselie.
- Zet de coupes in de koelkast tot vlak voor serveren.