Cocktail aux fruits de mer

cocktail met zeevruchten
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ kg mosselen
  • 75 g garnalen
  • ½ eetlepel cognac
  • 1 ui
  • laurier
  • peterselie
  • ½ kg kokkels
  • 75 g krabvlees
  • 1 deciliter slagroom
  • zout
  • peper
  • tomatenpuree
  • tijm

Instructies

  • Maak een courtbouillon.
  • Maak hiertoe de ui schoon, snij ze in schijven en leg ze in een grote pan.
  • Voeg twee glazen water er bij, wat laurier, tijm, peterseliestelen.
  • Laat 20 minuten zachtjes koken.
  • Zeef de courtbouillon.
  • Maak de mosselen en kokkels schoon.
  • Leg ze in de courtbouillon.
  • Kook ze op hoog vuur onder af en toe schudden totdat de schelpen open zijn.
  • Haal ze uit de courtbouillon.
  • Haal de mosselen en kokel uit hun schelpen en laat ze afkoelen.
  • Zeef het vocht en hou dit apart.
  • Doe twee eetlepels tomatenpuree in een kom.
  • Voeg de cognac erbij.
  • Voeg dan langzaam onder flink kloppen zoals bij een mayonaise de slagroom toe.
  • Voeg nog enkele lepels van het kookvocht toe.
  • Geef er wat zout bij en overvloedig peper.
  • De saus moet zeer homogeen zijn.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Meng mosselen, kokkels, krabvlees em garnalen.
  • Vul hiermee de coupes.
  • Schenk er wat saus over en bestrooi met de gehakte peterselie.
  • Zet de coupes in de koelkast tot vlak voor serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zeevruchten