Cocktail de crevettes Dublin van Henk van Lierop

Cocktail van garnalen Dublin

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 32 garnalen
  • 1 citroen
  • 8 blaadje(s) sla
  • worchestersauce
  • 4 takjes peterselie
  • mierikswortel
  • 8 eetlepel slagroom
  • tomatenketchup
  • 3 eetlepel azijn
  • zout peper
  • 1 stengel sellerie

Instructies

  • Maak de saus, pers de citroen uit. Klop de slagroom stijf, meng deze met de citroensap, roer er wat worchestersauce door, tomatenketchup en een theelepeltje geraspte mierikswortel. Geef zout en peper en meng alles zorgvuldig.
  • Voeg 2/3 deel van deze saus bij de garnalen, meng het en zet het een uur in de koelkast. Was de sla en de sellerie en snij beide in fijne julienne (ong. 1 eetlepel per cocktail). Was de peterselie en hak die fijn.
  • Leg een mengsel van de sla en sellerie op de bodem van elke coupe, schenk er wat gemarineerde garnalen over, geef er de rest van de saus over en garneer het af met de overgebleven garnalen en de peterselie. Koel serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk