Consommé à la Niçoise

heldere bouillon uit Nice
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 l geklaarde runderbouillon
  • kervel
  • 80 g aardappels
  • 2 tomaten
  • 80 g spercieboontjes

Instructies

  • Ontvel de tomaten.
  • Haal ze leeg en snij het vlees in reepjes zodat rechthoeken ontstaan van 1 cm lang.
  • Maak de boontjes schoon en snij in stukjes van 1 cm.
  • Kook ze in ruim water met een beetje zout gaar.
  • Schil de aardappels en snij ze in blokjes van 1 cm.
  • Kook ze in 5 minuten net gaar.
  • Pluk de kervelblaadjes van de stelen.
  • Leg wat garnituur in de voorverwarmde soepkoppen en schenk er de hete bouillon over.
  • Serveer er vers stokbrood bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Rundvlees / Soep / Vlees
Land van herkomst Frankrijk