Consommé à la royale
heldere dubbele bouillon met royale
Ingrediënten
- 1 l dubbele bouillon
- 5 eetlepel(s) melk
- 1 eetlepel(s) tomatenpuree
- 400 g kip
- 2 ei
- 2 eetlepel(s) water
- zout
- peper
- 3 tomaten
Instructies
- Braad de stukken kip lichtbruin.
- Snij de tomaten in parten.
- Kook de tomaten, kip 1½ uur in de bouillon.
- Laat de bouillon na klaren inkoken tot 6 dl.
- Maak een royale als volgt:
- Klop de eieren met de melk, water, tomatenpuree, zout en peper.
- Schep de massa in een beboterde vorm.
- Zet de vorm au bain marie 45 minuten in een oven van 200ºC.
- Laat daarna buiten de oven de gestolde massa 15 minuten rusten.
- Stort de royale en snij er figuurtjes van.
- Verdeel over de soepkoppen en schenk er de hete bouillon over.
- Serveer met stokbrood.