Consommé Alexandra

heldere bouillon Alexandra
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 l kippenbouillon
  • 1 kip
  • paneermeel
  • 2 eetlepel(s) sago
  • ei
  • sla

Instructies

  • Week de sago een ½ uur in lauw water.
  • Voeg bij de bouillon en laat een uur trekken.
  • Pocheer de helft van de kippenborst in een beetje bouillon.
  • Draai de andere helft door de vleesmolen met de fijne plaat.
  • Maak dit gehakt aan met wat zout, peper, ei en paneermeel.
  • Maak er kleine balletjes van en pocheer ze even in wat bouillon.
  • Neem wat van de binnenste bladeren van een krop sla.
  • Was ze en snij ze in dunne reepjes.
  • Snij de gepocheerde kippenborst ook in dunne reepjes.
  • Schep wat garnituur in de soepkoppen en schenk er de hete bouillon over.
  • Serveer met stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Gevogelte / Kip / Soep