Consommé cabarettière
heldere bouillon cabarettière
Ingrediënten
- 1 l kippenbouillon
- 1 kip
- 1 ui
- zout
- paneermeel
- 750 g tomaten
- 100 g garnalen
- boter
- ei
- cayennepeper
Instructies
- Snipper de ui en fruit in wat boter.
- Snij de tomaten in vieren.
- Voeg toe aan de ui.
- Fruit het geheel tot een homogene massa ontstaat.
- Passeer de massa door een zeef en een neteldoekse lap.
- Voeg de puree bij de bouillon.
- Draai de kippenborst door een vleesmolen met de kleinste plaat.
- Kruid het gehakt met zout en wat cayennepeper.
- Voeg wat ei, paneermeel toe en maak er kleine balletjes van.
- Pocheer deze even in wat bouillon.
- Verdeel de balletjes over verwarmde soepborden.
- Geef er wat garnalen bij en schenk er hete bouillon over.
- Serveer met stokbrood.