Consommé cabarettière

heldere bouillon cabarettière
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 l kippenbouillon
  • 1 kip
  • 1 ui
  • zout
  • paneermeel
  • 750 g tomaten
  • 100 g garnalen
  • boter
  • ei
  • cayennepeper

Instructies

  • Snipper de ui en fruit in wat boter.
  • Snij de tomaten in vieren.
  • Voeg toe aan de ui.
  • Fruit het geheel tot een homogene massa ontstaat.
  • Passeer de massa door een zeef en een neteldoekse lap.
  • Voeg de puree bij de bouillon.
  • Draai de kippenborst door een vleesmolen met de kleinste plaat.
  • Kruid het gehakt met zout en wat cayennepeper.
  • Voeg wat ei, paneermeel toe en maak er kleine balletjes van.
  • Pocheer deze even in wat bouillon.
  • Verdeel de balletjes over verwarmde soepborden.
  • Geef er wat garnalen bij en schenk er hete bouillon over.
  • Serveer met stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Gevogelte / Kip / Soep