Consommé de queue de boeuf au madere
heldere ossestaartbouillon met Madeira
Ingrediënten
voor de garnituur:
- 100 g erwten
- 100 g wortelen
- 100 g knolselderij
Instructies
- Hak de ossestaart in stukjes.
- Leg deze in een braadslee met wat gesmolten boter.
- Voeg de puree toe en laat in een oven van 180ºC kleuren.
- Voeg er de laatste 10 minuten de schoongemaakte en in stukken gesneden groenten, laurier en peperkorrels aan toe.
- Breng samen 1½ l water over in een soeppan.
- Breng aan de kook en laat 4 uur trekken.
- Schuim en ontvet regelmatig.
- Voeg eventueel water toe.
- Laat de bouillon afkoelen.
- Ontvet en neem de botten met vlees uit de pan.
- Haal het vlees van de botten.
- Passeer de soep door een neteldoekse lap.
- Klaar ze en bind ze met aardappelmeel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip 1: Doe het vlees in soepkoppen en vul bij met de bouillon.
Serveertip 2: Snij de groenten in blokjes en kook ze bijna gaar en schep ze in de soepkoppen.
Serveer de madera er apart bij.
Serveer er ook vers stokbrood bij.
Serveer er ook vers stokbrood bij.