Consommé de queue de boeuf au madere

heldere ossestaartbouillon met Madeira
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g ossestaart
  • 50 g knolselderij
  • 1 klein tomatenpuree
  • 2 blaadje(s) laurier
  • 1 eetlepel aardappelzetmeel
  • 1 wortel
  • 8 peper
  • madera
  • 1 prei
  • 1 ui

voor de garnituur:

  • 100 g erwten
  • 100 g wortelen
  • 100 g knolselderij

Instructies

  • Hak de ossestaart in stukjes.
  • Leg deze in een braadslee met wat gesmolten boter.
  • Voeg de puree toe en laat in een oven van 180ºC kleuren.
  • Voeg er de laatste 10 minuten de schoongemaakte en in stukken gesneden groenten, laurier en peperkorrels aan toe.
  • Breng samen 1½ l water over in een soeppan.
  • Breng aan de kook en laat 4 uur trekken.
  • Schuim en ontvet regelmatig.
  • Voeg eventueel water toe.
  • Laat de bouillon afkoelen.
  • Ontvet en neem de botten met vlees uit de pan.
  • Haal het vlees van de botten.
  • Passeer de soep door een neteldoekse lap.
  • Klaar ze en bind ze met aardappelmeel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip 1: Doe het vlees in soepkoppen en vul bij met de bouillon.
Serveertip 2: Snij de groenten in blokjes en kook ze bijna gaar en schep ze in de soepkoppen.
Serveer de madera er apart bij.
Serveer er ook vers stokbrood bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Rundvlees / Soep / Vlees
Land van herkomst Frankrijk