Consommé met kruidenflensjes
Ingrediënten
- 4 liter consommé van kalfsvlees
- ½ prei in heel kleine dobbelsteentjes versneden (3mm)
- 1 selderstengel in heel kleine dobbelsteentjes versneden (3mm)
- 1 wortel in heel kleine dobbelsteentjes versneden 3mm
- ½ ui in heel kleine dobbelsteentjes versneden (3mm)
Voor de kruidenflensjes :
- 2 ei
- 1 eetlepel(s) bloem
- 10 cl. melk
- 3 eetlepel(s) peterselie
- 3 eetlepel(s) gehakte kruiden bieslook, dille, kervel en dragon
Instructies
- Warm de consommé op
- Breek de eieren, klop ze samen met de bloem en de melk tot een schuimige massa en voeg er de fijngehakte kruiden aan toe.
- Bak de flensjes lichtjes in een pan en snijd ze in fijne reepjes.
- Blanceer de fijn gesneden groentjes.
- Doe in leeuwenkopjes een soeplepel geblanceerde groentjes.
- Schep er de kokende consommé op.
- Voeg er de in reepjes gesneden flensjes bij.
- Strooi er nog een beetje gehakte peterselie op als garniering.