Coq au vin van Allerhande

AllerHande november 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g champignons bakje a 250 g
  • 2 takjes peterselie
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 bakje uien ringen, 300 g
  • 500 g kipfiletblokjes
  • 1 pakje hollandaisesaus of andere witte saus
  • scheut witte wijn
  • 1 stokbrood meergranen

Instructies

  • Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden.
  • Peterselie fijnhakken.
  • In hapjespan olie verhitten en ui ca. 1 minuut fruiten.
  • Blokjes kipfilet toevoegen en in ca. 5 minuten al omscheppend goudbruin en gaar bakken.
  • Champignons (in gedeelten) toevoegen en ca. 3 minuten meebakken.
  • Intussen saus met wijn volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
  • Saus door kip scheppen en bestrooien met peterselie.
  • Stokbrood apart erbij serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Frankrijk