Coq au vin van Allerhande
AllerHande november 2001
Ingrediënten
- 400 g champignons bakje a 250 g
- 2 takjes peterselie
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 bakje uien ringen, 300 g
- 500 g kipfiletblokjes
- 1 pakje hollandaisesaus of andere witte saus
- scheut witte wijn
- 1 stokbrood meergranen
Instructies
- Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden.
- Peterselie fijnhakken.
- In hapjespan olie verhitten en ui ca. 1 minuut fruiten.
- Blokjes kipfilet toevoegen en in ca. 5 minuten al omscheppend goudbruin en gaar bakken.
- Champignons (in gedeelten) toevoegen en ca. 3 minuten meebakken.
- Intussen saus met wijn volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
- Saus door kip scheppen en bestrooien met peterselie.
- Stokbrood apart erbij serveren.