Coquilles met ham

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 coquilles
  • 12 plakken gerookte ham
  • 1 dl water
  • 60 g suiker
  • citroen
  • takje rozemarijn
  • 50 g olijven
  • 2 tomaat in blokjes
  • 20 g kappertjes
  • 2 eetlepel(s) bieslook fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngesneden

Instructies

  • Suiker, water, citroenschil en rozemarijn voor 2/3 inkoken en af laten koelen.
  • Plakjes ham op de werkbank leggen, coquilles erop en met marinade insmeren.
  • Dichtvouwen, prikkertje erdoor en licht insmeren met olijfolie.
  • In tefalpan zachtjes bakken (± 2 minuten).
  • Olijven, tomaat, kappertjes, knoflook en 1 eetlepel bieslook door elkaar mengen.
  • Op smaak brengen met peper en zout en olijfolie toevoegen tot een samenhangend geheel.
  • Samen serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Vis / Voorgerechten / Zeevruchten