Côtelettes de chevreuil à la crème

reekoteletten met roomsaus
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 reekoteletten
  • 130 g boter
  • citroensap
  • paprikapoeder
  • kastanjepuree
  • 4 sneden brood
  • 1 dl madera
  • 3 dl slagroom
  • zout
  • peper

Instructies

  • Bestrooi de koteletten met zout en peper en wat paprikapoeder.
  • Smelt 50 g boter en snij 8 croûtons uit het brood en bak ze hierin bruin.
  • Smelt in een andere pan 50 g boter en bak hierin de koteletten in 5 minuten bruin.
  • Leg ze op een voorverwarmde schaal en hou ze warm.
  • Blus het braadvocht af met de madera en kook op een hoog vuur in tot 2 eetlepels.
  • Voeg dan de room toe en kook ook deze een beetje in. Roer er tenslotte, van het vuur af, de rest van de boter bij en voeg een scheutje citroensap toe.
  • Schenk de saus over de koteletten en serveer er de kastanjepuree bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Wild
Land van herkomst Frankrijk