Côtelettes de chevreuil au genièvre

reekoteletten met jeneverbessen
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 reekoteletten
  • 1 portglas jenever
  • 6 jeneverbessen
  • 8 sneden witbrood
  • 3 dl pepersaus
  • 1 dl slagroom
  • 100 g boter
  • ½ citroen
  • zout
  • peper

Instructies

  • Smelt 50 g boter in een pan.
  • Snij 8 croûtons uit de sneden witbrood en bak deze bruin in de boter.
  • Smelt in een andere pan de rest van de boter.
  • Strooi zout en peper over de koteletten en bak ze in 5 minuten bruin.
  • Haal ze uit de pan e hou ze warm.
  • Schenk de jenever in de pan.
  • Schraap alle aanbaksels van de bodem los en steek de vlam in de jenever.
  • Plet de jeneverbessen en doe ze in de saus.
  • Geef er ook de room bij.
  • Meng het goed en laat tot de helft inkoken.
  • Leg de croûtons op een voorverwarmde dienschaal en leg daartussen de koteletten.
  • Hou de schaal warm.
  • Pers de halve citroen uit.
  • Voeg wat sap bij de room en schenk er dan de pepersaus bij.
  • Laat nog enkele minuten sudderen.
  • Zeef de ssaus en schenk over de koteletten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Wild
Land van herkomst Frankrijk