Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 8 reekoteletten
- 4 eetlepels aalbessengelei
- ½ dl witte wijn
- 2 uitjes
- 30 g bloem
- zout
- peper
- 4 peren
- 100 g suiker
- 2½ dl bouillon
- 100 g boter
- madera
Instructies
- Breng ½ l water met de suiker aan de kook.
- Schil ondertussen de peren en snij ze doormidden en verwijder de klokhuizen.
- Pocheer ze gaar in de suikerstroop.
- De tijd hiervoor is afhankelijk van het type peer.
- Schil de uitjes en hak ze fijn.
- Smelt 40 g boter en fruit hierin de uitjes tot ze glazig zijn.
- Haal ze dan uit de pan en voeg de bloem bij de boter en laat deze bruin worden.
- Voeg daarna de bouillon en de wijn toe.
- Leg ook de uitjes terug in de pan.
- Laat de saus 20 minuten zachtjes koken.
- Breng de saus op smaak met madera, zout en peper.
- Smelt de rest van de boter en bestrooi de koteletten met zout en peper en bak ze in 5 minuten bruin.
- Leg ze op een verwarmde dienschaal en leg de halve peren eromheen.
- Vul de holtes van de peren met de aalbessengelei.
- Schenk wat saus over de koteletten en serveer.