Côtelettes de chevreuil aux poires

reekoteletten met peren
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 reekoteletten
  • 4 eetlepels aalbessengelei
  • ½ dl witte wijn
  • 2 uitjes
  • 30 g bloem
  • zout
  • peper
  • 4 peren
  • 100 g suiker
  • dl bouillon
  • 100 g boter
  • madera

Instructies

  • Breng ½ l water met de suiker aan de kook.
  • Schil ondertussen de peren en snij ze doormidden en verwijder de klokhuizen.
  • Pocheer ze gaar in de suikerstroop.
  • De tijd hiervoor is afhankelijk van het type peer.
  • Schil de uitjes en hak ze fijn.
  • Smelt 40 g boter en fruit hierin de uitjes tot ze glazig zijn.
  • Haal ze dan uit de pan en voeg de bloem bij de boter en laat deze bruin worden.
  • Voeg daarna de bouillon en de wijn toe.
  • Leg ook de uitjes terug in de pan.
  • Laat de saus 20 minuten zachtjes koken.
  • Breng de saus op smaak met madera, zout en peper.
  • Smelt de rest van de boter en bestrooi de koteletten met zout en peper en bak ze in 5 minuten bruin.
  • Leg ze op een verwarmde dienschaal en leg de halve peren eromheen.
  • Vul de holtes van de peren met de aalbessengelei.
  • Schenk wat saus over de koteletten en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Wild
Land van herkomst Frankrijk