Sint-Hubertus Wildzwijnkoteletten met Peperjus

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 wildzwijnskoteletten
  • 500 g vet vlees van wild zwijn
  • 200 g paneermeel
  • 3 dl pepersaus
  • Zout en peper naar smaak
  • 200 g boter
  • 3 jeneverbessen verpulverd
  • 500 g appelmoes ongezoet
  • 200 g champignons
  • 100 g varkensnet

Instructies

  • Maak een farce door het vlees twee keer door de vleesmolen te draaien met de fijnste plaat.
  • Maak de champignons schoon en hak ze fijn.
  • Meng het gemalen vlees, gehakte champignons en verpulverde jeneverbessen goed.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Smelt 50 g boter in een pan en bak hierin de koteletten aan één kant.
  • Leg ze op een bord en plaats er een gewicht op om ze te pletten.
  • Laat ze afkoelen.
  • Besmeer de bruine kant van de koteletten met de farce.
  • Draai elke kotelet in een stuk varkensnet en leg ze in een ovenvaste schaal.
  • Smelt 100 g boter en sprenkel deze over de koteletten.
  • Strooi het paneermeel erover.
  • Schuif de schaal in een voorverwarmde oven van 180ºC en laat de koteletten 20 minuten bakken.
  • Bedruip ze regelmatig met de boter.
  • Serveer de wildzwijnskoteletten met pepersaus en ongezoete appelmoes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Wild
Land van herkomst Gelderland / Nederland
Geschikt voor Dieët: Suikervrij