Côtelettes de marcassin Saint-Hubert

koteletten van wild zwijn Sint-Hubertus
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 wildzwijnskoteletten
  • 500 g vet vlees van wild zwijn
  • 200 g paneermeel
  • 3 dl pepersaus
  • zout
  • peper
  • 200 g boter
  • 3 jeneverbessen
  • 500 g appelmoes
  • 200 g champignons
  • 100 g varkensnet

Instructies

  • Maak een farce.
  • Draai het vlees twee keer door de molen met de fijnste plaat.
  • Maak de champignons schoon en hak ze fijn.
  • Verpulver de jeneverbessen.
  • Meng deze ingrediënten goed en breng ze op smaak met peper en zout.
  • Smelt 50 g boter in een pan en bak hierin de koteletten aan één kant.
  • Leg ze dan op een bord en zet er een gewicht op om te pletten.
  • Laat ze afkoelen.
  • Besmeer de bruine kant van de koteletten met farce.
  • Draai elke kotelet in een stuk varkensnet en leg ze in een ovenvaste schaal.
  • Smelt 100 g boter en sprenkel deze over de koteletten.
  • Strooi er dan het paneermeel over.
  • Schuif de schaal in een oven van 180ºC en laat de koteletten 20 minuten bakken.
  • Bedruip ze vaak met de boter.
  • Serveer met de pepersaus en ongezoete appelmoes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Wild
Land van herkomst Gelderland / Nederland