Courgette-pannenkoekjes met citroenyoghurt

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 700 g courgette
  • 1 ui
  • zout
  • 4 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepel gehakte munt vers of diepvries
  • 3 eetlepel bloem
  • 4 eieren
  • versgemalen peper
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 3 deciliter volle yoghurt
  • 2 eetlepel honing
  • 1 theelepel citroenrasp
  • mespuntje cayennepeper

Instructies

  • Rasp de gewassen courgettes en de gepelde ui grof.
  • Bestrooi ze met zout en besprenkel ze met twee eetlepels citroensap.
  • Meng de munt, bloem en eieren erdoor en roer er een glad beslag van.
  • Voeg peper naar smaak toe.
  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en laat steeds één lepel van het beslag in de pan glijden.
  • Bak de pannenkoekjes om en om, haal ze uit de pan en houd ze even warm.
  • Meng voor de citroenyoghurt de yoghurt met honing, 2 eetlepels citroensap en citroenrasp en cayennepeper.
  • Serveer de yoghurt bij de pannenkoekjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Voeg eens geraspte belegen kaas aan het beslag toe.

Wijnadvies:

Laat de keuze op een milde Rijnse Riesling vallen. Of een Riesling van de Moezel. (9-11ºC). Beide pareren de zuurgraad van de citroenyoghurt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Pannenkoeken
Land van herkomst Turkije
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch