Courgettebootjes
AllerHande januari 2000
Ingrediënten
- zout
- 125 g snelkookrijst
- 2 grote courgettes ` rechte ca. 400 g
- 1 ui
- 1 blikje maiskorrels ca. 300 g
- 2 eetlepel(s) olie
- 350 g gehakt
- 1 pakje sugo kruiden pakje ` 380 ml AH
- versgemalen zwarte peper
- 100 gr geraspte jonge kaas
Instructies
- In pan met ruim water en zout rijst gaar koken volgens de gebruiksaanwijzing (rusttijd van 15 minuten achterwege laten).
- Intussen courgettes wassen en in lengte halveren.
- Met puntige lepel courgettes uithollen tot ca. 1 cm van rand.
- Ui pellen en snipperen.
- Maïs laten uitlekken.
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- In wok of roerbakpan olie verhitten en ui ca. 1 minuut bakken.
- Gehakt toevoegen en rul bakken.
- Maïs, rijst en 1 dl sugo erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper.
- Courgettes in schaal leggen en vullen met rijstmengsel.
- Rest van sugo ernaast schenken.
- Bestrooien met kaas. In midden van oven courgettes in ca. 25 minuten gaar bakken.
- Op vier borden zetten en rest van rijstvulling ernaast scheppen.