Courgettepizza met feta

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Pizzadeeg

  • 7 gram droge gist
  • 5 eetlepel(s) lauw water 37°C
  • ½ theelepel suiker
  • ½ theelepel zout
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 120 gram tarwemeel

Vulling

  • 1 potje pastasaus
  • 1 in de lengte in dunne plakken gesneden courgette
  • 1 ui in ringen van 1/2 cm
  • 100 gram verkruimelde feta of 100 gr mozzarella in dunne plakjes

Instructies

  • Bestrooi de courgetteplakken met zout en laat ze 20 minuten staan.
  • Kook de pastasaus op laag vuur in tot deze smeerbaar is geworden.
  • Spoel de courgetteplakken goed af, druk ze met een schone theedoek of keukenpapier droog en grill ze aan beide zijden mooi bruin.
  • Smeer de pastasaus over de pizza uit, strooi er de feta of mozzarella over, leg de courgette erop en verdeel er tot slot de uiringen over.
  • Bak de pizza volgens de aanwijzigingen van het pizzadeeg.
  • Meng de gist met het water, de suiker, het zout en de olijfolie in een grote kom en laat het enkele minuten staan tot de gist is opgelost.
  • Meng het tarwemeel erdoor en kneed het kort.
  • Laat het 30 minuten op een tochtvrije plaats rijzen.
  • Verwarm de oven op 250°C.
  • Kneed het deeg nog even door, maak er met een deegroller een mooie dunne lap van en leg die op bakpapier op een bakplaat.
  • Verdeel er een vulling naar wens over en bak de pizza ± 15 minuten in het midden van de oven tot hij de gewenste kleur heeft gekregen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pizza
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch