Couscous met geroosterde pompoen en paddestoelen
AllerHande oktober 2002
Equipment
- grill
Ingrediënten
- 2 rode uien
- 250 g pompoen
- 250 g kastanjechampignons
- 1 schaaltje shii-takes en oesterzwammen 150 g
- ½ eetlepel(s) gedroogde oregano
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- zeezout
- zwarte peper gemalen
- 150 g couscous biologisch
- ½ zakje verse knoflookbieslook à 25 g
- 3 takjes munt
- 1 theelepel paprikapoeder
Instructies
- Grill voorverwarmen.
- Uien pellen en in dunne plakjes snijden.
- Pompoen in plakken snijden en schillen.
- Plakken in grove stukken snijden.
- Paddestoelen schoonvegen.
- Grote paddestoelen halveren.
- In bakblik of lage ovenschaal ui, pompoen, paddestoelen, oregano en 3 eetlepels olie mengen.
- Zout en peper naar smaak toevoegen.
- Bakblik ca. 15 cm onder hete grill schuiven en groenten in ca. 15 minuten beetgaar en bruin roosteren, regelmatig omscheppen.
- In kom couscous in 225 ml kokend water ca. 5 minuten laten wellen.
- Bieslook en muntblaadjes fijn knippen.
- In wok rest van olie verhitten.
- Paprikapoeder erdoor roeren en couscous erdoor scheppen.
- Couscous ca. 2-3 minuten al omscheppend verwarmen tot couscous rul is.
- Helft van kruiden erdoor scheppen.
- In twee diepe borden couscous scheppen.
- Pompoen en paddestoelen met vocht erover verdelen.
- Rest van kruiden erover strooien.