Couscous met kalfsvlees, groenten en dadels

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g kalfslapjes
  • 250 g runderbraadworst
  • 1 winterwortel
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • zout
  • 2 uien
  • 4 lente-uitjes
  • 200 g dadels
  • 1 citroen
  • 2 tomaten
  • 400 g couscous
  • 1 klein pakje tuinbonen uit de diepvries
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepel olijfolie

Instructies

  • Snijd de kalfslapjes in dobbelstenen en de braadworst in plakjes.
  • Snijd de wortel en de ongeschilde courgette in plakken van 1 cm dikte.
  • Snijd de ongeschilde aubergine in blokjes.
  • Leg deze blokjes in een vergiet en bestrooi ze met zout.
  • Snipper de gepelde uien.
  • Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes.
  • Gebruik ook het groene gedeelte.
  • Ontpit de dadels.
  • Snijd de citroen in plakjes en de tomaten in partjes.
  • Week de couscous 3 minuten in een met water gevulde kom.
  • Doe de couscous in een zeef en laat uitlekken.
  • Hang de zeef met de couscous boven een pan kokend water.
  • Dek de couscous met een deksel of groot bord af.
  • Stoom de couscous in circa 25 minuten gaar.
  • Bereid in die tijd de groenten.
  • Kook de tuinbonen beetgaar.
  • Druk het vocht uit de aubergineblokjes en bak ze in olijfolie op een vrij hoog vuur lichtbruin.
  • Schep ze uit de pan en bak vervolgens de courgette- en wortelplakken in enkele minuten beetgaar.
  • Fruit de ui zacht en glazig.
  • Doe alle gebakken groenten in een kom.
  • Bak de kalfslapjes in ongeveer 10 minuten in olie gaar.
  • Bak de plakjes runderbraadworst in circa 15 minuten op middelmatig vuur rondom bruin.
  • Schep de groenten, het vlees en de dadels door de couscous.
  • Breng op smaak met zout.
  • Doe de couscous in een grote schaal en strooi er paprikapoeder over.
  • Garneer dit gerecht met partjes tomaat, lente-ui en citroenplakjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

Het kalfsvlees en de runderbraadworst kunt u vervangen door kipfilet en lamshaas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Marokko