Kruidige Couscous met Kip en Abrikozen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • 2 theelepels gemalen komijn djinten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook in plakjes
  • 1 blik tomaten 400 gram
  • 100 gram gewelde abrikozen in reepjes
  • 300 gram couscous

Instructies

  • Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met gemalen komijn, zout en peper.
  • Laat even staan zodat de smaken kunnen intrekken.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan.
  • Bak de gesnipperde ui en plakjes knoflook lichtbruin.
  • Voeg de kipblokjes toe en bak ze 1 minuut mee.
  • Schep de tomaten met vocht en de abrikozen door het kipmengsel.
  • Laat het geheel nog 10 minuten op laag vuur afgedekt sudderen.
  • Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Breng het kipmengsel op smaak met zout en peper en verdeel het met de couscous over de kommen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge witte wijn zoals een Viognier of een Sauvignon Blanc vormt een smakelijke aanvulling op de kruidige tonen van dit gerechtt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Pasta / Rijst