Crèmerolletjes
Ingrediënten
- 1 citroen
- 7½ dl melk
- 125 gr griesmeel
- 40 gr rijstemeel
- 60 gr basterdsuiker
- 2 eieren
- 1 tl vanille-essence
- 14 bladen filodeeg
- 6 el boter
- 2 el olie
- 1 el poedersuiker
- ½ tl kaneel
Instructies
- Drie repen citroenschil van elk 5 cm lengte snijden en met melk in een pan doen.
- Al roerend bijna aan de kook brengen, dan op een lage pit ± 10 minuten afgedekt laten sudderen.
- Van het vuur nemen en 10 minuten laten afkoelen.
- De citroenschillen verwijderen.
- Met de mixer griesmeel, rijstemeel, suiker en lichtgeklopte eieren op de laagste stand in 2 minuten gladroeren.
- Al roerend langzaam melk toevoegen.
- Het mengsel weer in de pan doen.
- Op matig vuur 10 minuten roeren tot het kookt en dik wordt.
- Van het vuur nemen en de vanille-essence toevoegen.
- De crème afgedekt laten afkoelen.
- De oven voorverwarmen op 180°C (hetelucht 160°C).
- De lagen deeg op elkaar leggen, in de breedte in drie even grote stukken snijden.
- Gesmolten boter en olie mengen.
- 1 Deegblad ermee bestrijken, met een volgend blad bedekken.
- Een smalle kant van het deegstapeltje met vet bestrijken.
- Ongeveer 2 cm van de rand van de andere smalle kant 2 el crème op het deegblad leggen.
- Deeg over de vulling heen leggen, de kanten naar binnen vouwen en oprollen.
- Herhalen tot het deeg op is.
- De rollen op 2 cm afstand van elkaar op een ingevet bakplaat leggen. Met het botermengsel bestrijken.
- 30 Minuten bakken tot het deeg gerezen en goudbruin is.
- De crèmerolletjes met poedersuiker en kaneel bestrooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Warm serveren.