Crèmerolletjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • dl melk
  • 125 gr griesmeel
  • 40 gr rijstemeel
  • 60 gr basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-essence
  • 14 bladen filodeeg
  • 6 el boter
  • 2 el olie
  • 1 el poedersuiker
  • ½ tl kaneel

Instructies

  • Drie repen citroenschil van elk 5 cm lengte snijden en met melk in een pan doen.
  • Al roerend bijna aan de kook brengen, dan op een lage pit ± 10 minuten afgedekt laten sudderen.
  • Van het vuur nemen en 10 minuten laten afkoelen.
  • De citroenschillen verwijderen.
  • Met de mixer griesmeel, rijstemeel, suiker en lichtgeklopte eieren op de laagste stand in 2 minuten gladroeren.
  • Al roerend langzaam melk toevoegen.
  • Het mengsel weer in de pan doen.
  • Op matig vuur 10 minuten roeren tot het kookt en dik wordt.
  • Van het vuur nemen en de vanille-essence toevoegen.
  • De crème afgedekt laten afkoelen.
  • De oven voorverwarmen op 180°C (hetelucht 160°C).
  • De lagen deeg op elkaar leggen, in de breedte in drie even grote stukken snijden.
  • Gesmolten boter en olie mengen.
  • 1 Deegblad ermee bestrijken, met een volgend blad bedekken.
  • Een smalle kant van het deegstapeltje met vet bestrijken.
  • Ongeveer 2 cm van de rand van de andere smalle kant 2 el crème op het deegblad leggen.
  • Deeg over de vulling heen leggen, de kanten naar binnen vouwen en oprollen.
  • Herhalen tot het deeg op is.
  • De rollen op 2 cm afstand van elkaar op een ingevet bakplaat leggen. Met het botermengsel bestrijken.
  • 30 Minuten bakken tot het deeg gerezen en goudbruin is.
  • De crèmerolletjes met poedersuiker en kaneel bestrooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Warm serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Gebak / Koek