Crêpes à la Condé

flensjes Condé
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 dunne flensjes
  • 60 g rijst
  • 2 eierdooiers
  • 120 g suiker
  • 30 g gekonfijte vruchtjes
  • dl melk
  • 1 vanillestokje
  • zout
  • 20 g boter
  • ½ dl kirsch

Instructies

  • Breng de rijst met veel water aan de kook.
  • Giet af en spoel koud af.
  • Breng de melk met het vanillestookje aan de kook.
  • Haal het stokje eruit zodra de melk kookt.
  • Doe 50 g suiker bij de melk met de boter en rijst.
  • Breng weer aan de kook en doe het mengsel dan in een vuurvaste schaal.
  • Doe er aluminiulfolie over en schuif in een voorverwarmde oven van 200ºC.
  • Haal na 20 minuten het schaaltje uit de oven.
  • Bak de flensjes volgens het basisirecept.
  • Voeg nadat de rijst iets is afgekoeld de dooier door de rijst.
  • Voeg de grof gehakte gekonfijte vruchtjes en de kirsch toe.
  • Meng goed door.
  • Bestrijk de flensjes met het mengsel en leg ze in een vuurvaste schaal.
  • Bestrooi met de rest van de suiker.
  • Zet de schaal nog enkele minuten in de oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht / Pannenkoeken
Land van herkomst Frankrijk