Gevulde Hartige Crêpes

Crêpes au lard
Geniet van een moderne twist op de klassieke crêpes met een hartige vulling. Dit recept is geïnspireerd op Europese tradities en biedt een smaakvolle ervaring.
Porties: 4
Total time 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • Een snufje zout
  • 3 eieren
  • 2 deciliter water
  • 2 eiwitten
  • 200 g gerookt mager spek
  • 50 g boter
  • Optioneel:
  • stroop of bruine suiker

Instructies

  • Meng op de gebruikelijke manier bloem, zout, eieren, water en stijfgeslagen eiwitten om een stevig beslag te maken.
  • Snijd het gerookte magere spek in dunne plakjes en verdeel ze vervolgens in lange, smalle reepjes.
  • Verwarm een beetje boter in een flensjespan.
  • Bak de reepjes spek kort, totdat ze knapperig zijn.
  • Bedek de gebakken spekreepjes met een lepel beslag en bak ze snel goudbruin aan beide zijden.
  • Serveer de hartige crêpes warm en voeg naar wens stroop of bruine suiker toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

Varieer de vulling met ham in plaats van spek.
Probeer een luxere versie met reepjes ossetong en stukjes truffel, geserveerd met een madera-saus.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 12 g | Vet: 10 g | Zout: 1 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst Europa