Gevulde Appel Crêpes
Ingrediënten
- 150 gram boter
- 130 gram bloem
- Een snufje zout
- 2 ½ dl melk
- 3 eieren
- 1 kg appels geschild en in schijfjes gesneden
- 75 gram suiker
- 4 eetlepels Cointreau likeur
Instructies
- Verwarm 25 gram boter en maak een beslag van bloem, een snufje zout, melk, eieren en gesmolten boter.
- Bak dunne flensjes in 50 gram boter en houd ze warm.
- In de rest van de boter de appelschijfjes roerend op laag vuur in ongeveer 20 minuten tot een dikke moes bakken.
- Voeg naar smaak suiker toe en laat het nog ongeveer 5 minuten pruttelen, blijvend roeren.
- Voeg van het vuur af de likeur toe.
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Vul de crêpes met de appelmoes, rol ze op of vouw ze en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal.
- Verwarm ongeveer 5 minuten in de oven.
- Optioneel: de flensjes kunnen geflambeerd worden.
- Verwarm een beetje likeur in een kleine pan (afzuigkap uit), steek het aan en schenk het over de flensjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met lobbig geklopte slagroom.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 6 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 20 g