Gevulde Appel Crêpes

Porties: 6
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram boter
  • 130 gram bloem
  • Een snufje zout
  • 2 ½ dl melk
  • 3 eieren
  • 1 kg appels geschild en in schijfjes gesneden
  • 75 gram suiker
  • 4 eetlepels Cointreau likeur

Instructies

  • Verwarm 25 gram boter en maak een beslag van bloem, een snufje zout, melk, eieren en gesmolten boter.
  • Bak dunne flensjes in 50 gram boter en houd ze warm.
  • In de rest van de boter de appelschijfjes roerend op laag vuur in ongeveer 20 minuten tot een dikke moes bakken.
  • Voeg naar smaak suiker toe en laat het nog ongeveer 5 minuten pruttelen, blijvend roeren.
  • Voeg van het vuur af de likeur toe.
  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Vul de crêpes met de appelmoes, rol ze op of vouw ze en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal.
  • Verwarm ongeveer 5 minuten in de oven.
  • Optioneel: de flensjes kunnen geflambeerd worden.
  • Verwarm een beetje likeur in een kleine pan (afzuigkap uit), steek het aan en schenk het over de flensjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met lobbig geklopte slagroom.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 6 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht / Pannenkoeken
Land van herkomst Nederland