Crêpes Gil Blas
Verfijnde Gevulde Flensjes
Ingrediënten
Voor de Crêpes:
- 300 g bloem
- 3 deciliter melk
- 50 g suiker
- Snufje zout
- 3 eieren
- Boter voor het bakken
Voor de Vulling:
- 100 g boter op kamertemperatuur
- 100 g poedersuiker
- 40 g gehakte hazelnoten
- 1 theelepel citroensap
- Likeurglas cognac
Afwerking:
- Poedersuiker om te bestrooien
Instructies
- Maak een beslag van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gebruikelijke manier.
- Bak vervolgens flensjes.
- Roer de boter zacht en voeg poedersuiker toe.
- Meng dan de geraspte hazelnoten, citroensap en cognac erdoor.
- Bestrijk de flensjes met het boter-suikernotenmengsel, vouw ze daarna driehoekig op en serveer op een schaal.
- Bestrooi met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Varieer door geen boter-notenmengsel en cognac te gebruiken, maar een caramelsaus met Curaçao.
Vul de flensjes met amandelspijs en besprenkel met Persico voor een andere smaakervaring.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 8 g | Vet: 20 g | Sugar: 20 g