Crêpes Paysannes

Hartige, Rijk Gevulde Flensjes
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de Crêpes:

  • 300 g bloem
  • 3 deciliter water
  • Snufje zout
  • 25 g boter
  • 4 eiwitten

Voor de Vulling:

  • 3 uien fijngesnipperd
  • 50 g boter
  • 100 g spek in blokjes gesneden

Voor de Servering:

  • Purée Soubise ui-puree

Instructies

  • Maak een stevig beslag van bloem, water, zout, boter en stijfgeslagen eiwitten in een beslagkom.
  • Fruit de gesnipperde ui in boter, voeg de spekblokjes toe en verdeel alles over de pan.
  • Giet een lepel flensjesbeslag erover, bak de flensjes en rol ze daarna op.
  • Serveer de flensjes op een schotel, bijvoorbeeld met een royale portie purée soubise.

Notities / Tips / Wijnadvies

Varieer door het spek te vervangen door ham en de ui door bieslook.
Maak een vulling van gekookte plakjes selderijknol en ham voor een andere smaakdimensie.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 8 g | Vet: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst Frankrijk