Crêpes Paysannes
Hartige, Rijk Gevulde Flensjes
Ingrediënten
Voor de Crêpes:
- 300 g bloem
- 3 deciliter water
- Snufje zout
- 25 g boter
- 4 eiwitten
Voor de Vulling:
- 3 uien fijngesnipperd
- 50 g boter
- 100 g spek in blokjes gesneden
Voor de Servering:
- Purée Soubise ui-puree
Instructies
- Maak een stevig beslag van bloem, water, zout, boter en stijfgeslagen eiwitten in een beslagkom.
- Fruit de gesnipperde ui in boter, voeg de spekblokjes toe en verdeel alles over de pan.
- Giet een lepel flensjesbeslag erover, bak de flensjes en rol ze daarna op.
- Serveer de flensjes op een schotel, bijvoorbeeld met een royale portie purée soubise.
Notities / Tips / Wijnadvies
Varieer door het spek te vervangen door ham en de ui door bieslook.
Maak een vulling van gekookte plakjes selderijknol en ham voor een andere smaakdimensie.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 8 g | Vet: 15 g