Croissant met kastanjechampignons

AllerHande oktober 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bakje kastanjechampignons 250 g
  • 30 g boter of margarine
  • 1 eetlepel madeira
  • ½ deciliter slagroom
  • zout
  • peper
  • 4 croissants
  • 1 zakje veldsla met bietjes 75 g

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4.
  • Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Paddestoelen in 4 à 5 minuten bruin bakken, vocht laten verdampen.
  • Madeira en slagroom erdoor roeren, aan de kook brengen en ca. 1 minuut zachtjes laten koken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Croissants in lengte opensnijden.
  • Croissants vullen met paddestoelen en in midden van oven ca. 6 minuten verwarmen.
  • Sla over vier borden verdelen.
  • Gevulde croissants erop leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Broodjes / Brunch / Lunch
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch